Fakta pasal Lan Siro, yang no 10 paling mengejutkan

Fakta pasal Lan Siro, yang no 10 paling mengejutkan

Fakta pasal Lan Siro, yang no 10 paling mengejutkan.” Kali terakhir saya terlibat dengan penggambaran adalah pada bulan Ramadan lalu.”

Itu luahan pelakon Lan Siro bertukar angin mencuba bidang baharu bagi menampung perbelanjaan harian selepas menyedari pasang surut dunia seni dan demi kelangsungan hidup,

SeIain mengusahakan kebun getah di kampungnya di Temerloh, Pahang, Lan juga mula berjinak-jinak dalam perniagaan menjual barangan bundle selain bekerjasama dengan beberapa orang rakan dalam projek penternakan kambing.

” Hampir dua tahun saya menduda dan anak-anak tinggal bersama bekas isteri.

Walaupun tawaran berlakon semakin perlahan, Lan berkata dia tetap akan meneruskan karier seni dan tidak pernah berputus asa mencari peluang.

” Bukan lagi fikir soal glamor atau duit, tetapi saya anggap tanggungjawab untuk menjayakan watak supaya sampai kepada penonton.

10 biodata dan fakta mngejutkan tentang Lan Siro

1) Pemilik nama sebenar Azlan Mokhtar ini merupakan anak kelahiran Temerloh, Pahang. Beliau dilahirkan pada 17 September 1982 dan kini menginjak usia 40 tahun.

2) Lan Siro bergiat dalam dunia seni sebagai pelakon dan model.

3) Bakatnya dicungkil daripada program realiti Anak Wayang pada tahun 2009 yang antara lain melahirkan pelakon Amar Baharin, Dayana Roza, Afzan A. Rahman dan Feeya Iskandar.

4) Antara drama dibintanginya seperti Jamilah I Love You, Abang Sado Jemur Kain, Bodyguard, Cinta Roller Coaster dan Dia Anak Jeneral.

5) Termasuk telefilem Mama Mama Mia, Istidraj, Perempuan Disarung Ungu dan Album Usang.

6) Pembabitannya di layar lebar menerusi filem Malay Regiment dan Ratu Kala Jengking.

7) Sinonim dengan watak antagonis dan drama bercorak aksi di bawah produksi A Aida Production Sdn Bhd.

8) Selain bergelar anak seni, beliau turut menyara kehidupan sebagai peniaga bazar Ramadan, jurulatih peribadi dan penjual makanan kesihatan.

9) Pada 2019, Lan Siro berkongsi kisah beliau menjadi penunggang Grab Food di sekitar Lembah Klang setelah 8 bulan tidak mendapat tawaran berlakon.

10) Pernah menjadi jurulatih peribadi kepada aktres Izara Aishah, Mimi Lana dan beberapa pelakon lain.

Baca:Teknik beli ketam isi banyak di pasar ramai tak tahu

Artikel ini disiarkan pada 30/07/2022

COMMENTS

Wordpress (0)