‘Gadis Jolobu The Movie’ baru ditayang dah dikecam Netizen

‘Gadis Jolobu The Movie’ baru ditayang dah dikecam Netizen.Filem Gadis Jolobu The Movie (GJTM) yang baru saja menemui penonton semalam di pawagam nampaknya telah meraih kecaman warga maya di media sosial

GJTM yang dibintangi penyanyi lagenda Hattan, Khir Rahman dan juga Joey Daud itu mengisahkan mengenai 3 orang bujang terlajak yang sedang dalam usaha untuk mencari jodoh masing-masing.

Mengetengahkan beberapa elemen tradisional adat pepatih dan keunikan budaya Minangkabau di Negeri Sembilan, pastinya naskah arahan CL Hor ini ditunggu-tunggu oleh peminat filem tempatan.

Namun begitu, di media sosial Twitter, terdapat beberapa kritikan yang dilontarkan mereka yang sudah menonton filem tersebut di pawagam.

Meskipun pahit untuk ditelan, ada yang mendakwa filem tersebut telah menjatuhkan martabat wanita dan terutama sekali merendahkan keturunan Minang

 

Malah, ada yang mengatakan bahawa trailer filem juga tidak menarik selain netizen keliru dengan apa yang cuba untuk disampaikan dalam naskah tersebut.

Baca :Nurul Izzah selamat diijab kabul, ini biodata Yin Shao Loong

Artikel ini disiarkan pada 06/08/2022

COMMENTS

Wordpress (0)