Hanya pendapat peribadi saya, kata Shahidan mengenai kenyataan ‘menjatuhkan kerajaan perpaduan’

Hanya pendapat peribadi saya, kata Shahidan mengenai kenyataan ‘menjatuhkan kerajaan perpaduan’

Hanya pendapat peribadi saya, kata Shahidan mengenai kenyataan ‘menjatuhkan kerajaan perpaduan’. Ahli Parlimen Arau Datuk Seri Shahidan Kassim telah keluar dan menyatakan komen beliau baru-baru ini mengenai ‘rancangan untuk menjatuhkan kerajaan perpaduan’ adalah pendapat peribadi beliau sendiri.

Sebuah portal berita tempatan telah melaporkan bahawa bekas menteri wilayah persekutuan itu mengharapkan langkah sedemikian, walaupun dia mengakui bahawa tidak ada rancangan sedemikian.

“Perancangan Perikatan Nasional (PN) menjadi kerajaan hanyalah pendapat peribadi saya sendiri, yang saya harap dan doakan akan berlaku, itu sahaja,” katanya.

Hanya pendapat peribadi saya, kata Shahidan mengenai kenyataan 'menjatuhkan kerajaan perpaduan'

“Apabila saya katakan ada langkah, itu adalah langkah saya sendiri. Cuma, jika ada langkah daripada orang lain, sudah tentu saya akan menyokongnya jika mahu menjadikan PN sebagai kerajaan.”

Shahidan menambah, beliau tidak mempunyai sebarang maklumat mengenai sebarang langkah untuk membawa PN berkuasa kerana beliau tidak memegang sebarang jawatan dalam gabungan itu.

Beliau juga menyatakan bahawa beliau tidak boleh bercakap bagi pihak Pas atau Bersatu.

Pada Ahad, portal berita tempatan telah memetik Shahidan yang mendakwa terdapat rancangan untuk menggulingkan kerajaan perpaduan baharu. Beliau juga membayangkan kabinet Anwar tidak akan bertahan lama kerana PN mendapat sokongan padu daripada ahli akar umbinya.

Bagaimanapun, Pengerusi PN Tan Sri Muhyiddin Yassin dilaporkan berkata semalam bahawa beliau tidak tahu apa-apa mengenai sebarang gerakan untuk menjatuhkan kerajaan seperti yang didakwa Shahidan.

Shahidan mengekalkan kerusi Parlimen Arau pada pilihan raya Umum (PRU-15) yang berakhir baru-baru ini atas tiket PN selepas Barisan Nasional (BN) memutuskan untuk menggugurkannya.

BACA JUGA:

Pemuda kongsi cara jual kereta lama, harga seakan baru

Wajah jadi perhatian, netizen sangka Janna Nick dah sado

Surau Lutsinar sebagai Dakwah Bil Hal di Piala Dunia Qatar 2022

Artikel ini disiarkan pada 07/12/2022

COMMENTS

Wordpress (2)
  • […] Hanya pendapat peribadi saya, kata Shahidan mengenai kenyataan ‘menjatuhkan kerajaan perpaduan’ […]

  • […] Hanya pendapat peribadi saya, kata Shahidan mengenai kenyataan ‘menjatuhkan kerajaan perpaduan’ […]