Muhyiddin disumpah seranah akar umbi akibat mengalah dengan UMNO

LUAHAN YB MAS ERMIEYATI: Usai habis persidangan Dewan , kami menunggu YAB Perdana Menteri. Ingin kan penjelasan berhubung PERAK. Apabila sejak Peja dijatuhkan sebagai MB, kerajaan perak tidak dapat ditubuhkan tanpa sokongan BERSATU & PAS setelah perbincangan demi perbincangan di antara UMNO dan parti lain gagal disepakati.

Tiba-tiba sewaktu sebelum pengundian di Parlimen tadi kami difahamkan bahawa sudah ada kata sepakat yang dipersetujui. Gambar pertemuan Presiden dan SUA 3 Parti menjadi bukti.

 

Saya membaca kenyataan dan permohonan MAAF terbuka oleh presiden UMNO. Harap apa yang dikatakan dan dijanjikan akan dikotakan. Ramai akar umbi yang tidak puas hati dan saya lontarkan kepada YAB Presiden sewaktu pertemuan tadi. Seolah BERSATU sentiasa mengalah.

 

Mendengar pernjelasan YAB Perdana Menteri saya dapat menyelami perasaannya dan harapannya. Bukan mudah apabila terpaksa berhadapan dengan kerenah yang tidak konsisten dari pihak yang menyatakan sokongan di hadapan tetapi di belakang memainkan peranan cubaan untuk mengurangkan sokongan kerajaan PN.

Turut bersama kami tadi ada beberapa ahli Parlimen dan pemimpin UMNO juga GPS yang mendengar luahan hati YAB PM. Betapa banyak tangan dan mulut yang menyumpah seranahnya sedangkan dia tetap mengunci mulut dan acapkali meminta kami supaya bersabar dan terus fokus untuk membantu rakyat di kala covid 19.

Sebagai pemimpin saya memahami Betapa banyak perkara yang harus YAB Presiden fikirkan dan pertimbangkan sebelum membuat keputusan sedemikian. Semoga ALLAH memberikan kesihatan baik dan dipermudahkan segala urusannya mentadbir negara dan parti.

Buat Timbalan Presiden, YB Peja semoga Allah mempermudahkan urusan . Terima kasih kerana sentiasa steady, tenang dan memberikan kerjasama sepenuhnya walaupun diperlakukan sedemikian rupa . Kerja yang banyak menanti di ibu pejabat BERSATU . Insyaallah saya dan sahabat yang lain akan membantu beliau dan juga Presiden.

oleh:
Mas Ermieyati Samsudin
Timbalan Menteri Pembangunan Usahawan dan Koperasi

Sumber:https://www.tuncarlos.com/2020/12/muhyiddin-disumpah-seranah-akar-umbi.html

Artikel ini disiarkan pada 21/12/2020

COMMENTS

Wordpress (0)