Orang lain seronok layan WC, Amin pula menghadap 3 kematian sekaligus

Orang lain seronok layan WC, Amin pula menghadap 3 kematian sekaligus

Orang lain seronok layan WC, Amin pula menghadap 3 kematian sekaligus. Adik lelaki kepada tiga wanita yang maut selepas mereka terkena renjatan elektrik berhampiran rumahnya di Kampung Morak di sini hari ini tidak menyangka akan kehilangan tiga orang kakak dalam sekelip mata.

Mohd. Amin Mohd. Nadzir, 23, berkata, kejadian yang menimpa tiga kakaknya, Nurul Syazwani, 33, Sakinah, 29, dan Norfatihah,27, berlaku dalam masa singkat.

Menurutnya, sebelum kejadian, dia melihat tiga kakaknya itu berada di luar rumah untuk melihat keadaan banjir yang berlaku kira-kira 100 meter dari rumah mereka.

“Selepas itu, saya pulang ke rumah dan sempat melihat salah seorang daripada mereka kelihatan seperti tergelincir semasa berada berhampiran tiang garaj berhampiran rumah kami.

“Kemudian, saya lihat dua lagi kakak rebah di dalam takungan air banjir di kawasan itu. Saya bergegas lari untuk menyelamatkan mereka, namun, dihalang jiran-jiran yang mengesyaki ada arus elektrik,” katanya ketika ditemui pemberita di Unit Forensik, Hospital Tumpat kemarin.

Menurut Mohd. Amin, ketika kejadian, ibunya, Zainun Sulaiman, 62, sedang tidur selepas menunai solat dhuha sebelum dia dikejutkan dengan mengenai kejadian tersebut.

Katanya, dia amat sedih apabila kehilangan ketiga-tiga kakaknya kerana amat rapat dengan mereka.

“Nurul Syazwani dan Sakinah merupakan guru tadika. Ketiadaan mereka merupakan kehilangan besar buat kami sekeluarga. Bagaimanapun, kami tetap reda dengan pemergian mereka,” ujarnya.

BACA JUGA:

Ketua Pembangkang, Hamzah Zainuddin mahu kerajaan saman media antarabangsa

Selepas dibahas lebih daripada 3 jam, keputusan berpihak pada Anwar Ibrahim

Lima meninggal menjadikan keseluruhan korban seramai 36, 800 orang

Artikel ini disiarkan pada 20/12/2022

COMMENTS

Wordpress (0)