Patung Teletubby RM 14k pecah di kedai mainan

Patung Teletubby RM 14k pecah di kedai mainan

Patung Teletubby RM 14k pencah di kedai mainan. Seorang budak lelaki berjaya memecahkan arca Teletubbies porselin berukuran 5 kaki 9 inci di sebuah kedai mainan. Seorang bapa Hong Kong akhirnya merenjis keluar lebih daripada yang disangkanya selepas lawatan ke kedai mainan berakhir dengan anaknya memecahkan arca Teletubby porselin hampir enam kaki.

Kakitangan yang berang menjumpai arca emas 5.9 kaki itu hancur berkeping-keping di sebuah kedai mainan di pusat beli-belah Langham Place di daerah Mongkok di Hong Kong, China , pada Ahad 22 Mei.

Mereka memeriksa rakaman kamera litar tertutup (CCTV) kedai itu dan budak lelaki itu boleh dilihat bersandar pada arca berwarna emas itu sebelum cuba menariknya kembali daripada terjatuh.

Dia tidak dapat menyelamatkan barang hiasan gergasi berkilauan itu dan ia terhempas ke tanah.

Pada masa itu, bapa kanak-kanak itu, Cheng, sedang menelefon di luar kedai tetapi berpatah balik selepas mendengar bunyi dentuman yang kuat.

Ayah budak itu berkata: ‘Anak saya tidak bergerak, dia hanya merenung mainan itu. Anak saya sangat ketakutan selepas kejadian itu sehingga dia terpaksa ponteng sekolah. Dia bertanya kepada saya mengapa arca itu kelihatan menakutkan.’

Percaya itu adalah kesilapan anaknya, Cheng bersetuju untuk membayar arca itu. Pekedai itu mendiskaunkan item itu daripada kos runcitnya sebanyak £5,380 dan sebaliknya mengenakan harga kos sebanyak £3,400.

Bagaimanapun, bapa Cheng yang tidak berpuas hati berkata bahawa kakitangan kedai pada mulanya memberitahunya bahawa anaknya telah menendang arca itu tetapi rakaman pengawasan kemudian menunjukkan anak muda itu mungkin telah dituduh secara salah.

Patung Teletubby RM 14k pencah di kedai mainan

Video menunjukkan dia bersandar pada arca itu secara tidak sengaja.

Bil untuk ganti rugi mencecah 33,600 Dolar Hong Kong

Bapa itu mengecam kakitangan kedai itu kerana didakwa mengelirukan dia dan isterinya untuk mempercayai anak mereka telah menendang patung itu.

Dia kemudiannya meminta kedai itu mengembalikan wang itu dan mendakwa mereka sepatutnya melindungi arca itu dengan melabelnya sebagai rapuh.

Pemilik kedai, KK Plus, mendakwa pampasan untuk patung itu telah ‘dipersetujui bersama’.

Remaja kecil mungil: Remaja terpendek di dunia – hanya 2 kaki…

Mereka berkata dalam satu kenyataan: ‘Insiden itu telah ditangani dengan segera dan diselesaikan sepenuhnya, dan bayaran itu dicadangkan oleh pemiliknya.

‘Hiasan berskala besar ini sebenarnya adalah prototaip cetakan pertama. Harga pra-jualan rasmi ialah 52,800 HKD (£5,380). Kos prototaip melibatkan pelbagai perbelanjaan, termasuk hak cipta dan reka bentuk, penyelidikan dan pembangunan serta pembuatan acuan, tetulang, pembungkusan, pengangkutan dan banyak lagi.

Hiasan hanya untuk tontonan dan tidak mempunyai keliatan untuk menahan tekanan.

‘Kami tidak mengenakan bayaran kepada keluarga lebih daripada harga kos barangan.

BACA:

KL Menangis lagi, Masjid Jamek sikit lagi nak tenggelam

Anak Dedah Kronologi Sebenar, Ayah Baru Lepas Dialisis ‘Dibantai’ Suspek,

Artikel ini disiarkan pada 25/05/2022

COMMENTS

Wordpress (2)
  • Weifsheks 1 week

    Does Lexapro Interact with other Medications generic viagra pill size

  • Weifsheks 3 days

    Plasma levels are influenced by a variety of factors including age, sex, oral contraceptive use, and pregnancy priligy without prescription European Journal of Pharmaceutical and Medical Research, 2017, 4, 7, 718