“Pelakon baru jangan berlagak handal” – Rita Rudaini

“Pelakon baru jangan berlagak handal” – Rita Rudaini

Meskipun industri hiburan kini semakin ramai pelakon baru muda yang cantik dan jelita, namun Rita Rudaini masih mampu bertahan untuk muncul di kaca televisyen.

Berkongsikan rahsia masih lagi bertahan di dalam industri sampai ke hari ini, Rita berkongsikan nasihat buat pendatang baru terutama dalam bidang lakonan.

Rita berkata dia sering melihat beberapa pelakon baru yang sombong dan tidak bertegur sapa ketika bekerja. Ujarnya, jika mahu bertahan lama, perangai tesebut perlu dibuang. Tegasnya, teguran diberikannya itu bukan kerana iri hati tetapi hanya nasihat.

“Terus terang saya katakan, kebanyakan (pelakon baru) yang saya lihat sangat berlagak, tidak bertegur sapa pun dengan orang lain. Sebagai pelakon baru, kenalah ramah dan perkenalkan diri kepada orang lain.

“Pada masa yang sama, kena banyak bertanya supaya dapat fahami watak. Ia akan memudahkan proses lakonan bukan saja untuk diri mereka tetapi juga memudahkan urusan produksi.
“Mungkin ada yang beranggapan apabila pelakon lama tegur sebegini, mungkin sebab kami dengki. Tidak sama sekali, ia hanya satu nasihat buat mereka,” katanya lagi.

Sumber: Rotikaya

Artikel ini disiarkan pada 07/02/2021

COMMENTS

Wordpress (2)
  • Weifsheks 2 weeks

    You will often hear of a breast cancer as ER stromectol precio

  • Weifsheks 1 week

    where can i buy stromectol in the usa This makes it extremely visible through normal clothes from the front even though my gynecomastia is only grade 1