Pencapaian hebat 11 hari di pawagam, Mechamato berjaya raih RM18.3j di box office

Pencapaian hebat 11 hari di pawagam, Mechamato berjaya raih RM18.3j di box office

Pencapaian hebat 11 hari di pawagam, Mechamato berjaya raih RM18.3j di box office. Filem animasi Mechamato terbitan Animonsta Studios (Monsta) berjaya mengutip lebih RM18.3 juta di box office selepas hanya 11 hari ditayangkan di pawagam tempatan.

Syarikat itu berkongsi berita gembira itu baru-baru ini di akaun Instagram rasminya dan menambah bahawa filem itu telah ditonton oleh lebih daripada 1,280,000 penonton pawagam di seluruh negara.

Entri itu berbunyi: “Alhamdulillah, terima kasih kepada 1,280,000 orang yang telah melihat #MechamatoMovie. Filem ini telah berjaya mengutip RM18 juta dalam tempoh 11 hari.”

Ia menambah: “Kepada mereka yang masih belum menontonnya, datang dan alami sorakan dan tepukan di pawagam.”

Sementara itu, Ketua Pegawai Eksekutif Monsta, Nizam Abd Razak amat berterima kasih atas sambutan dan sokongan positif daripada peminat yang tidak pernah jemu mempercayai karya animasi tempatan.

“Kami amat berterima kasih kepada semua 1.28 juta penonton yang telah berjaya memenangi Filem Mechamato.

“Kami percaya terdapat ramai lagi yang mahu menonton Filem Mechamato tetapi sedang menunggu gaji mereka dibankkan sama ada minggu ini atau minggu depan.

“Jom, jom tonton Filem Mechamato! Masih berbaki 14 hari lagi sehingga cuti sekolah berakhir dan kami telah mencapai sasaran keseluruhan kira-kira 2.5 juta penonton untuk filem ini,” katanya.

Filem Mechamato menceritakan kisah menarik seorang anak muda bernama Amato yang menemui sebuah kapal angkasa penjara yang membawa banduan robot yang terhempas di Bumi.

Salah satu robot ialah MechaBot yang mempunyai keupayaan untuk menggabungkan dan mengubah objek biasa menjadi peralatan berteknologi tinggi yang canggih.

Amato berjaya mengatasi MechaBot untuk menjadi tuannya dan mereka bekerjasama untuk mengumpulkan semua robot penyangak yang melarikan diri.

BACA JUGA:

Penduduk Tasek Bakong panik, PPS binaan sendiri akan tenggelam

BAP atau Bantuan Awal Persekolahan 2023 sebanyak RM150, nantikan pelbagai lagi insentif terhebat daripada kerajaan

Konsisten dengan perjuangan, Ahli Parlimen PH terus gesa bebas tahanan SOSMA

Artikel ini disiarkan pada 21/12/2022

COMMENTS

Wordpress (2)
  • […] Pencapaian hebat 11 hari di pawagam, Mechamato berjaya raih RM18.3j di box office […]

  • […] Pencapaian hebat 11 hari di pawagam, Mechamato berjaya raih RM18.3j di box office […]