Penjual jam tangan mewah bernilai RM500K di rompak

Penjual jam tangan mewah  bernilai RM500K di rompak

Penjual jam tangan mewah bernilai RM500K di rompak.Transaksi yang sepatutnya menjadi rutin antara penjual jam tangan mewah dan pelanggan bertukar menjadi rompakan ganas apabila enam lelaki bersenjatakan parang menyerbu masuk dan melarikan wang rampasan RM500,000.

Jimmy Chai, yang mengendalikan kedai jam tangan mewah dalam talian, berkata pertemuan itu sepatutnya berlangsung di sebuah bilik persendirian sebuah restoran di Taman Mount Austin di sini pada 1.30 tengah hari Rabu (8 Jun).

Beliau berkata dua minggu lalu, seorang lelaki menghubunginya melalui media sosial untuk membeli dua jam tangan Rolex dan membayar deposit RM4,000 untuk menempah jam tersebut.

Perjumpaan kemudian diatur oleh pelanggan di mana dia akan membuat bayaran selebihnya sebagai pertukaran untuk jam tangan, kata Chai, 27.

“Apabila dua pekerja saya dan seorang pengawal peribadi tiba di restoran, mereka memberitahu pelanggan ketibaan mereka melalui mesej teks. Tidak lama selepas mereka menghantarnya, enam lelaki dengan parang menyerbu masuk ke dalam bilik peribadi dan meminta jam tangan.

“Mereka juga menetak salah seorang pekerja saya dan memaksanya menanggalkan jam tangan Rolex yang dipakainya,” katanya kepada The Star dalam satu temu bual pada Khamis (9 Jun).

Beliau berkata, suspek kemudian melarikan diri dari tempat kejadian dengan membawa tiga jam tangan itu, kesemuanya bernilai kira-kira RM500,000.

Tambahnya, pekerjanya yang cedera dihantar ke hospital untuk rawatan perubatan.

Chai berkata beliau berharap polis dapat mendapatkan semula jam tangan yang dicuri itu.

Ketua Polis Daerah Johor Baru Selatan Asisten Komisioner Raub Selamat berkata polis masih mencari suspek.

Tambahnya, siasatan masih dijalankan mengikut Seksyen 395/397 Kanun Keseksaan kerana samun bersenjata.

Mereka yang mempunyai maklumat mengenai perkara itu perlu pergi ke balai polis berhampiran atau menghubungi talian hotline polis Johor.

Baca :Staf Tiba-Tiba Nak Bersalin, Satu Sekolah jadi Kecoh

Artikel ini disiarkan pada 09/06/2022

COMMENTS

Wordpress (0)