Rakan Niaga Dedah ini yang BerIaku Dengan Perniagaan Lepas Dia HiIang

Rakan Niaga Dedah ini yang  BerIaku Dengan Perniagaan Lepas Dia HiIang

Rakan Niaga Dedah Apa Berlaku Dengan Perniagaannya Lepas Dia Hilang.Ej3n jualan k0smetik yang juga mngsa cvlik, R0snazirah Mohd Naim, t1dak pernah bercerita perihal peribadi dan sangat komited dalam urusan perniagaan yang dicebvrinya sejak tiga tahun lalu.

Se0rang rakan pern1agaannya yang ingin dikenali sebagai Su, 30-an, keh1l4ngan wanita itu sangat mengejutkan dan menganggap sesuatu yang pelik kerana mngsa se0rang dis1f4tkan sangat baik hati dan diperc4yai t1ada mvsuh.

Su berkata, sejak keh1langan R0snazirah pada petang Selasa lalu, kunpulan Wh4tsapp dan Tel3gram perniagaan mereka sudah sepi daripada komen mngsa.

“Azi se0rang yang sangat k0mited dengan pern1agaannya dan menjalankan beberapa jualan produk dan boleh dikatakan tidak pernah duduk diam kerana selalu meng1kuti kelas atau b3ngkel berkaitan.

“Sejak keh1langannya, kvmpulan Whatsapp kami terus sunyi daripada kata-kata perangsang darinya dan agak terkesan kerana dia sangat aktif memberi d0rongan.

“Kehilangannya sangat mengejutkan kami kerana sepanjang mengen4linya, Azi tidak pernah bercerita perihal masalah peribadinya apatah lagi mencari musuh sebaliknya hidup sehariannya hanyalah mengenai pern1agaan,” katanya ketika dihubungi di sini, hari ini.

Dalam kejadian jam 5.10 petang Selasa lalu, mngsa dilarikan sekvmpulan lelaki dari kediamannya di Kampung Semat Jal, Wakaf Bharu, di sini.

Wanita itu dilarikan dengan menaiki kereta jenis T0yota Vi0s dan terdapat penduduk memaklumkan melihat mngsa dibawa menaiki bot ke Thailand, sebelum kereta terbabit ditemui jam 10 malam hari yang sama di Kampung Kuala Jambu, Pengkalan Kubor.

Se0rang lagi rakan perniagaannya yang enggan dikenali meluahkan kesedihan apabila membaca banyak kecaman diterima keluarga mngsa berhubung kejadian dan susulan kes itu.

Wanita berusia 28 tahun itu berkata, sepanjang dia mengenali Azi, mngsa sangat suka membantu sesiapa sahaja bukan hanya dalam kalangan kenalan tapi juga mereka yang tidak dikenali.

“Ramai juga yang bersikap se0lah tahu apa yang berlaku di sebalik kejadian pencvlikan mngsa dengan mengaitkannya dengan kemewahan yang ditunjukkan Azi dalam media sosial.

“Bagi saya, itu n0rmal kerana selain mendapatkan keyakinan orang ramai akan kejayaan sesuatu perniagaan itu, saya percaya kesenangan yang dimiliki Azi adalah hasil usahanya sendiri yang sudah tiga tahun berkecimpung dalam perniagaan.

“Dia dan keluarganya sangat baik dan saya berjumpanya kali terakhir dua bulan lalu ketika mengadakan satu majlis di rumahnya namun tidak mengesan apa-apa yang tidak kena terhadap dia dan keluarga sebaliknya mereka kelihatan baik-baik sahaja,” katanya.

Baca:Kantoi, Pelakon TerkenaI imej MusIimah ini Didakwa Kaki KeIab MaIam rupanya

Artikel ini disiarkan pada 19/09/2022

COMMENTS

Wordpress (0)