VIDEO Detik cemas semasa treler jatuh jejambat

VIDEO Detik cemas semasa treler jatuh jejambat

VIDEO Detik cemas semasa treler jatuh jejambat.Masalah brek dipercayai punca seorang pemandu treler gagal mengawal kenderaannya sehingga terbabas sebelum terjatuh dari jejambat ke Jalan Kuala Kangsar di sini hari ini

Pemangku Ketua Polis Perak, Datuk Azizi Mat Aris berkata, dalam kejadian pada pukul 12.30 tengah hari itu, pemandu treler yang berusia 50 tahun cedera ringan.

Ketika melalui laluan di Kilometer 271.2 Lebuh Raya Utara-Selatan arah utara, kenderaan berat tersebut dipercayai mengalami masalah brek.

“Keadaan itu menyebabkan treler tanpa muatan tersebut terbabas dan melanggar besi penghadang sebelum terjunam ke Jalan Persekutuan di Jalan Kuala Kangsar,” katanya di sini hari ini.

Terdahulu, insiden yang dirakam kamera papan pemuka kenderaan itu tular di media sosial dengan memaparkan sebuah treler terjatuh dari jejambat lebuh raya ke Jalan Kuala Kangsar.

Besi penghadang yang dipasang di laluan lebuh raya turut jatuh merintangi laluan, namun tidak menghempap kenderaan dan pengguna jalan raya yang lain.

Kejadian itu mengakibatkan aliran trafik dari Ipoh menghala Tasek di Jalan Kuala Kangsar terganggu.

Baca :Proton Exora 2023 dilancar,nampak mengancam

Artikel ini disiarkan pada 20/08/2022

COMMENTS

Wordpress (1)
  • […] Baca :VIDEO Detik cemas semasa treler jatuh jejambat […]