Wanita kongsi Pengalaman Jangan Sesekali Sentuh Bagasi dalam kapal terbang,ini sebabnya

Wanita kongsi Pengalaman Jangan Sesekali Sentuh Bagasi dalam kapal terbang,ini sebabnya

Wanita kongsi Pengalaman Jangan Sesekali Sentuh Bagasi dalam kapal terbang,ini sebabnya.Dalam setahun mesti ada sekali dua mak ayah mahupun wanita berctui dengan menaiki pesawat udara. Daripada penat memandu berjam-jam, lebih baik naik kapal terbang, jimat masa.

Begitu juga kalau nak bercuti ke luar negara, dah tentulah nak kena guna pesawat udara. Perjalanan yang mengambil masa berjam-jam untuk sampai ke destinasi percutian. Seronoknya bila dapat menikmati keindahan dari atas kapal terbang.

Jangan terlalu seronok, tak kira perjalanan jauh atau dekat, paling penting bila naiki pesawat udara, jangan mudah mesra dengan kawan baru, sebab kita tak tahu apa di sebalik keramahannya.

Jika anda sering melakukan perjalanan melalui udara, berhati-hati dengan jiran tempat duduk yang mesra dan terlebih ramah.

Seorang wanita yang agak berumur datang dan duduk di sebelah saya di dalam pesawat.

Dia meminta saya membantunya memasukkan begnya ke dalam ruang bagasi atas. Tetapi seorang lelaki yang duduk di seberang dengan cepat datang. (Saya tidak terlalu tinggi dan ruang bagasi atas adalah sesuatu yang saya memang elakkan.)

Segera dia duduk dan memulakan perbualan. Dia sangat mesra dan bercakap dengan baik. Jadi kami berbual sepanjang penerbangan ke Dubai.

Tiba-tiba, apabila juruterbang mengumumkan bahawa kami sedang memulakan perjalanan ke DXB, kawan baik baru saya ni ‘mengalami’ sakit perut. Saya dengan hati yang baik, menekan butang pramugari, dan pramugari datang untuk menanyakan apa masalahnya.

Saya sangat berbelah bagi… tetapi lelaki itu memandang ke dalam mata saya dan dengan tegas menggelengkan kepalanya. Dia memberikan saya nota yang memberitahu saya untuk membiarkan kru kabin mengendalikannya.

Jadi saya keluar dari pesawat dan meninggalkan ‘kawan baru’ saya untuk menunggu kerusi roda dan dikendalikan oleh kru kabin dan berasa sangat bersalah.

Semasa kami menunggu bagasi kami datang, saya mendengar kekecohan ini. ‘Kawan baru’ saya sedang berlari, cuba melarikan diri dari krew kabin, dan bangun dari kerusi roda! Dia meninggalkan pramugari dengan beg tangannya dan hanya berlari ke arah pintu keluar dengan baki bagasi tangannya!

Nasib baik polis lapangan terbang lebih laju daripada dia. Mereka menangkapnya dan membawanya kembali dalam keadaan bergari.

Wanita ini mula memanggil saya.. my daughter… my daughter!.. bagaimana tergamak lakukan ini kepada dia….. baru saya tahu. Dia membawa d_a_d_a_h dan dia cuba mengaitkan saya!

Nasib baik bagi saya, lelaki yang membantunya membawa bagasinya tampil ke hadapan dan memberitahu polis lapangan terbang bahawa saya dan dia baru sahaja bertemu di dalam pesawat.

Polis mengambil pasport saya dan memintanya mendedahkan nama penuh saya jika benar kami melancong bersama. Dengan izin Tuhan, saya tidak memberitahunya nama saya!

Saya masih diminta untuk mengikut polis ke bilik kecil di mana saya disoal siasat secara terperinci. Di mana saya bertemu dengannya?… di mana saya board… di mana dia board. Dan lain-lain… Dan bagasi saya telah banyak diselongkar dan diperiksa untuk cap jari.

Mereka membersihkan semua bagasinya dan cap jari saya tidak ditemui di mana-mana pada bagasinya atau pada beg tangannya!

Baca :Pelakon drama Gerak Khas Datuk Shaharon Anuar Abdul Latif akhirnya bersara rupanya memang anggota polis 

Hamid Bador akhiri zaman duda

 

 

Artikel ini disiarkan pada 07/08/2022

COMMENTS

Wordpress (0)