Wartawan ‘koyak’ disindir Noh Salleh, Sibuk jaga tepi kain artis

Wartawan ‘koyak’ disindir Noh Salleh, Sibuk jaga tepi kain artis

Wartawan ‘koyak’ disindir Noh Salleh, Sibuk jaga tepi kain artis.Tiada angin tiada ribut, tiba-tiba sahaja nama vokalis band Hujan, Noh Salleh diajukan soalan dari pihak wartawan berkenaan isu rumah tangganya bersama selebriti, Mizz Nina yang dikatakan sedang mengalami masalah.

Akan tetapi, penyanyi tersebut menyangkal spekulasi tersebut dengan memaklumkan kenyataan berkenaan adalah tidak benar dan menegaskan ia adalah gosip semata-mata.

Jelas Noh, dia dan isteri sedang sibuk memberikan fokus terhadap pembesaran anak angkat mereka iaitu Musa yang kini berusia tujuh bulan.

Apa yang menariknya, Noh dilihat sempat menyindir dan mempersoalkan kredibiliti para wartawan yang sibuk ingin mengambil tahu mengenai tahu soal peribadinya berbanding kerjaya sebagai seorang anak seni.

“Dah ketandusan cerita ke? Orang lebih suka kisah peribadi berbanding apa yang saya kerjakan,”ujarnya.

Mungkin terasa dengan sindirian dan teguran selebriti berusia 37 tahun itu, salah seorang daripada wartawan dilihat seakan-akan ‘koyak’ dengan ayat yang dilontarkan oleh Noh.

Pun begitu, wartawan tersebut lantang bersuara kembali kepada Noh dengan mengatakan dia cuma menginginkan kesahihan dari empunya badan.

“Kenapa pula cakap media? Benda ini datang dari media sosial. Daripada kita percaya benda itu, lebih baik kita tanya kepada tuan punya badan sendiri sedangkan sudah berada di depan mata, kan?”jawab wartawan tersebut..

Perkongsian itu menerima pelbagai reaksi di kalangan warganet di mana ramai geli hati dan puas apabila selebriti itu mempersoal akan kredibiliti seseorang wartawan.

Malah, ada yang menasihati wartawan itu supaya menjaga adab pertuturan ketika menjalankan tugas.

Baca :Ustaz Ini Dedah Amalan Syamsul Yusof! Tak Sangka Ini Rahsianya

Artikel ini disiarkan pada 14/07/2022

COMMENTS

Wordpress (0)